NEVA - Usein kysyttyä

Mikä on NEVA ?
 
NEVA on kerho, joka järjestää retkeilyä, kuntoliikuntaa ja luontoelämyksiä hyvien maisemien parissa hyvässä seurassa.

Kaikkien Neste Oyj:n toimipisteiden henkilöstö, Borealis Polymers Oy:n sekä Kilpilahden alueen yhteisiin kerhotoimintoihin osallistuvien yritysten henkilöstö on tervetullut mukaan toimintaan edullisilla jäsenhinnoilla. Perheenjäsenet, eläkeläiset ja ulkopuoliset voivat osallistua toimintaan kunkin tapahtuman omakustannushinnalla.

Tarjolla on erilaisia reittejä, minkä ansiosta osallistujien ikäjakauma on voinut vaihdella alle kouluikäisistä yli 80-vuotiaisiin ja kuntojakauma aloittelijoista huippukuntoisiin. 

Viikon vaellusmatka Lappiin on järjestetty joka vuosi jo 30 vuoden ajan kesällä tai ruska-aikaan. Vaihtoehtoina on päiväretkeily hotelli- tai mökkimajoituksella sekä perinteinen vaellus rinkka selässä teltan kanssa kauemmas tuntureille.

Päivämatka eteläsuomalaiseen kansallispuistoon tai vastaavaan on myös järjestetty kerhon alkuajoista lähtien, parhaimmillaan kaksi kertaa vuodessa.

Viikon ulkomaanmatkalla hyvässä patikointikohteessa kuten Alpeilla on oltu vuodesta 2003 alkaen, parhaimmillaan kahdesti vuodessa.

Osallistuminen on helppoa myös aloittelijoille, koska kokeneet vaeltajat valitsevat reitit ja hoitavat suunnistuksen sekä opastavat varusteiden valinnassa.

Kokeneet kulkijat voivat toki mennä maastossa myös omia polkujaan ja omaa vauhtiaan.
NEVA:lla on tarjota lainaan muutama teltta ja rinkka, joten kaikkia varusteita ei tarvitse hankkia itselleen.

Tervetuloa mukaan ulkoilemaan hyvään seuraan!


 
Millaisia retkiä NEVA on tehnyt?
 
Viikon pituisia vaellusmatkoja Lappiin on tehty vuoteen 2017 mennessä jo 30 kertaa osallistujamäärän ollessa keskimäärin 42 henkilöä.

Päivän-parin matkoja Etelä-Suomen kansallispuistoihin ja luontokohteisiin on kertynyt 31 keskimäärin 25 kuntoilijan voimin.

Patikointimatkoja Alpeille ja muihin ulkomaisiin vuoristokohteisiin on järjestetty 17 kertaa osallistujamäärän olleessa keskimäärin 18. Noista luvuista voi arvioida, että vaellusta on kertynyt yhteensä yli 150000 kilometriä - siis noin neljä kertaa maapallon ympäri osan ollessa varsin vaativissa maastoissa.

Tunturipurojen vettä on juotu yli 10000 litraa, muonaa on mennyt 10000 kiloa, ja paremman ruumiillisen kunnon hyväksi on virrannut lukematon määrä hikipisaroita.

Yksityiskohtaisemmat tiedot retkistä on lueteltu tässä pdf-koosteessa. Läpileikkaus toiminnasta ja lukuisia matkakertomuksia löytyy vuodesta 1990 lähtien ilmestyneestä Nevalainen-lehdestä.

 
Miten pääsen mukaan NEVAn järjestämille retkille?
 

Ilmoittautumalla mukaan retkille, joista tiedotetaan tällä sivustolla. Ilmoittauduttuasi saat tarvittavat maksuohjeet sähköpostitse. Mikäli et ole NEVAn jäsen matkan hinta on siinä tapauksessa yleensä hieman korkeampi.

 

 
Millaista muuta toimintaa NEVA tarjoaa?
 

Retkeilytoimintaan liittyen myös retkivarustevuokrausta ja onpa pikkujoulujakin järjestetty. Tarkemmin näistä kerrottu tässä dokumentissa.